Historie

Zoals al vermeld op de eerste bladzijde van deze site is The Downtown Cajunband een initiatief van Will Pieters. Will heeft jarenlang deel uitgemaakt van de Cajun Company , waarin hij de niet onbelangrijke second fidlle speelde. Fiddlers Dennis McGee, Wade Frugé en Dewey Balfa zijn de grote voorbeelden van Will.
Na ongeveer twee jaar de band Except2 wegwijs maken in de cajun-muziek, is Will nu met een eigen band begonnen. Twee leden van Except2, namelijk Ed van Dorp en Ron van Doorneveld zijn besmet met het heupwiegende cajun-virus, waartegen geen medicijn te krijgen is. Inmiddels is de band versterkt met Netty Pieters, die de triangel slaat.
Samen maken zij een cajun-geluid wat geinspireerd is door bands die halverwege de twintigste eeuw Cajun muziek weer populair maakte in Louisiana. Inmiddels hebben wij de afgelopen jaren op diverse grote festivals gespeeld in Europa zoals Baasem, Bristol(3x), Challes Les Eaux, Malton(2x), Pontchartrain, Raamsdonksveer(3x), Saulieu(2x), Virton en Winterswijk(2x). Wij hebben ook viermaal opgetreden in het Cecil Sharpe House in London tijdens een Cajun dansavond voor File Gumbo. Gedurende een bezoek aan Louisiana hebben wij ook in het Liberty Theater in Eunice opgetreden, wat rechtstreeks op TV werd uitgezonden.